Цьогоріч Тернопільська міська територіальна громада вшанує Свято Покрови Пресвятої Богородиці, День захисника України, День Українського козацтва та 77-річницю створення Української Повстанської Армії цілою низкою пам’ятних та урочистих заходів.

den-zahysnyka-2019
Фото з мережі Інтернет

Так, у Тернополі о 10 годині 30 хвилин на Микулинецькому кладовищі розпочнеться покладання квітів до могил воїнів АТО (ООС), з 11-тої похід до могили воїнів УПА, панахида та концерт «Їх ніколи не забудуть» відбуватимуться  у селі Кобзарівка, на святковий концерт «Наша слава козацька не вмре, не загине» о 12.00 запрошують у селі Малашівці.

В цей самий час у Тернополі на Театральному майдані проходитимуть святкові заходи за участю 44-ї артилерійської бригади, Національної гвардії України, Національної поліції, МНС представників органів державного управління з нагоди Дня захисника України. О 12:30 курсанти ДНЗ Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою складуть урочисту присягу, після чого майбутні військові продемонструють тернополянам свої показові виступи.

О 14 годині мистецька програма «Зроджена народом, не скорена в борні» розпочнеться у будинку культури села Чернихів.

А в Тернополі о 15 годині о приміщенні обласного драматичного театру розпочнеться урочисте дійство з нагоди вшанування подвигу добровольців, учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил.

Похід до могили загиблих воїнів УПА, панахида, покладання квітів і концертна програма за участю вокального ансамблю «Березівка» о 16 годині пройде в Пронятині.

З 16:30 у фоє Українського дому «Перемога» (м. Тернопіль) буде розгорнута виставка фотографій прес-офіцера військової частини А3215 Юрія Кульпи «Гарматний ешелон», а в цей самий час на майданчику перед «Перемогою» показові виступи із інсталяцією бою покажуть учасники ГО «Клуб історичної реконструкції «Патріот».

А о 17 годині у залі «Перемоги» розпочнеться святковий концерт до Дня захисника України за участю музичного гурту «Шпилясті кобзарі» (м. Київ).

За інформацією Тернопільської міської ради

Фото з мережі Інтернет

Від admin