У групі «Людоньки, порадьте» попросили порадити, як вийти з депресії. Я уважно перечитала всі 200+ коментів. Зо 5 було більш-менш адекватних, всі решта – «заведіть дітей» (просто матюкаюся, вибачте, у мене їх четверо), «забухай» (порада працює в зворотному напрямку, перевіряла), пише Про Те.

«Йди працювати» (та куди? А якщо автор вже працює по 12 годин на добу на монотонній роботі і саме тому в нього депресія?), «поїдьте збирати гриби, мені завжди допомагає, але злюся, коли їх нема» (шкода, не уточнили, які саме гриби викликають агресію, коли їх нема).

«Їдьте в гори» (ну та, тут би зібратися з духом в магазин за хлібом сходити якось, а потім відразу в гори), «спортзал», «танці», «секс»…

Ну і най-най – «Моліться». Найактивніші проповідники скидали тексти молитов і картинки з іконами. «Сходіть в онкодиспансер» (переважно, радили дитячий, але в дорослий теж можна. Радій, що хворий хтось, а не ти). Я пробувала коментувати навіть, про те, що написала тут в дужках. Пост видалили. І я розумію, чому. Такого знецінення я ще бачила.

У жодному разі не хочу образити віруючих, але депресія часом накриває і агностиків, і атеїстів.

depresiya

Від admin