В. о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун розповіла, чи справді цибуля та часник захищають від грипу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Способів використовувати цибулю, а інколи й часник, існує дуже багато – їх підвішують в приміщеннях або ж нарізають та розставляють по кутках. Крім того, багато хто вдається до приготування крапель для носа чи просто їсть їх цілими», – йдеться у повідомленні.

За її словами, усі ці способи не мають під собою належного наукового обґрунтування. І таке використання цибулі не принесе бажаного ефекту захисту.

«Дуже ймовірно, що від споживання цибулини можуть початися печія або дискомфорт у шлунку. Теж саме відбуватиметься і в слизовій носа – сильне подразнення, водночас збільшення виділень. Зокрема, діти дуже чутливі до запаху цибулі», – наголосила очільниця МОЗ.

Супрун дала кілька порад про те, що справді допоможе мінімізувати ризики захворіти для дітей:

  • вакцинуйтеся від грипу самі та зробіть щеплення й вашій дитині – одне щеплення захищає упродовж усього сезону грипу, адже допоможе сформувати імунітет проти вірусу
  • нагадуйте дітям про правила гігієни, особливо важливо мити ретельно руки
  • завжди провітрюйте приміщення та, за можливості, проводьте більше часу з дітьми на свіжому повітрі збалансоване харчування,
  • повноцінний сон та достатній рівень фізичної активності – також ефективна профілактика хвороб
  • якщо дитина захворіла – залишіться вдома та проконсультуйтеся з вашим сімейним лікарем щодо лікування

«Цибулю та часник залишіть для смачних і поживних страв і вживайте їх лише як частину збалансованого харчування. А дітям краще запропонуйте теплий чай з малиною», – резюмувала вона.

58b5a73b18ed2

Від admin