На днях збірна України з футболу програла у вирішальному матчі збірній Хорватії, так і не потрапивши у чемпіонат світу. Колишній капітан нашої збірної, легендарний воротар Олександр Шовковський заявив, що ця поразка – доказ, що ми не входимо до еліти світового футболу. І щоб виправити ситуацію, треба негайно створювати нові дитячі навчально-тренувальні бази, аби зупинити падіння українського футболу. Показово, що майже у цей самий час у Тернополі окремі депутати та громадські активісти висловились проти планів створити у парку Національного Відродження нову дитячу спортивну школу, – пише Інтернет-сайт «Бізнес-Компаньйон».

Нагадаємо, що група ініціативних людей хоче заснувати соціально-спортивний центр «Вулична академія», де діти мали б змогу займатися футболом і гандболом. При цьому обіцяють, що  жодної бюджетної гривні не буде витрачено (ні з бюджету міста, ні області, ні держави).

Соціально-спортивний центр повинен включати в себе ігровий майданчик розміром 42 х 22 м зі штучним покриттям та трибуною, тренажерний майданчик, допоміжні інфраструктурні приміщення (роздягальні) та спортивний хостел. На базі центру планується створення спортивного інтернату. Тобто, це має бути сучасний і передовий спортивний центр. Такої масштабної спортивної інвестиції Тернопіль ще не знав.

Чому виникла проблема із будівництвом соціально-спортивного центру «Вулична академія»? Відповідь на це запитання пробує дати сайт «Бізнес-Компаньйон».

Зокрема, як одна з причин окреслюється позиція окремих депутати та активістів діяти за принципом «чим гірше для міста, тим краще для мене». Вони критикують і виступають проти будь-яких новацій у Тернополі. При цьому спочатку проголосувавши на сесії позитивно, а потім виступаючи «проти» свого ж рішення.

Разом із тим, є інші депутати та активісти, які, протестуючи проти створення центру, хвилюються за збереження парку Національного Відродження і борються проти його знищення. Але, за раніше оприлюдненими даними, соціально-спортивний центр зводиться поза межами парку (про що можна дізнатись тут), на колишній заасфальтованій ділянці, де раніше навіть зупинявся пересувний цирк! Більше того, проект передбачає встановлення додаткової інфраструктури для відпочинку в парку.

Микола Савченко

Від admin