Бабине літо триватиме лише кілька днів, у жовтні очікуються перші заморозки, а ось листопад буде “плюсовим”. Про це розповів народний синоптик Леонід Горбань, повідомляє ICTV з посиланням на Сегодня.ua.

Укргідрометцентр обіцяє у вересні середньодобову температуру 14-20 градусів тепла, а в гірських районах країни – 12-13 вище нуля. Що стосується опадів, то синоптики заспокоюють – дощитиме у межах норм, властивих першому місяцю осені, – у вересні випаде приблизно 35-70 мм.

– Вересень цього року буде прохолодним, – погоджується з офіційним прогнозом і народний синоптик Леонід Горбань. Лише в середині вересня на кілька днів у країну прийде бабине літо – буде сухо і сонячно, а вдень термометри покажуть 19-21 градусів тепла.

За розрахунками народного синоптика, жовтень буде холоднішим, ніж вересень. Перші два тижні місяця дощитиме. У цей час термометри покажуть середньодобову температуру 12-14 градусів тепла, а денну – 15-17°. 15 жовтня очікуються перші заморозки. З огляду на те, що середня температура за добу опуститься до +5°, вночі стовпчики термометрів цілком можуть впасти нижче нуля.

Але така температура довго не протримається і вже у 20-х числах жовтня повітря вдень прогріється до 14-15 градусів тепла. Листопад в Україні буде відносно теплим, однак в перших числах місяця йтимуть проливні дощі майже в усіх регіонах країни.

– За моїми розрахунками, у листопаді температура буде частіше плюсова, ніж морозна, – стверджує народний синоптик.

Правда, за його прогнозами, заморозки можливі наприкінці листопада.

Від admin