У Тернополі депутати обласної ради, громадські діячі окупували приймальню голови облдержадміністрації Валентина Хоптяна, вимагаючи зустрічі з ним.

Як повідомили 5 липня у прес-службі ВО «Свобода», усього перед кабінетом голови ТОДА перебуває близько півсотні людей, які прийшли туди після сесії облради, щоб передати звернення депутатів до Президента та Голови Верховної Ради України стосовно «мовного» закону.

Крім того, депутати хочуть з’ясувати, чому Валентин Хоптян постійно ігнорує сесії облради, оскільки сьогодні він знову не прийшов на засідання.

За даними прес-служби, наразі В. Хоптяна немає не робочому місці. З людьми спілкується його заступник Юрій Желіховський. Водночас депутати підкреслили, що чекатимуть голову облдержадміністрації, доки він не з’явиться на місці.

Нагадаємо, Тернопільська облрада припинила співпрацю з облдержадміністрацією через «мовний» закон.

«Обласна рада припиняє контакти і співпрацю з облдержадміністрацією, доки Валентин Хоптян та його заступники не задекларують своєї позиції щодо подій 3 липня у Верховній Раді», – йдеться у заяві голови облради Олексія Кайди, оприлюдненій на сайті облради.

О. Кайда також закликав керівництво облдержадміністрації офіційно звернутися до Президента із закликом не підписувати закон «Про засади державної мовної політики» і не допустити конституційного перевороту в державі.

Фото можна переглянути тут.

Від admin