Тернопіль пікетує на захист української мови. Незважаючи на спеку, 5 липня, мешканці міста зібрались під стінами облдержадміністрації, щоб висловити протест проти прийняття мовного законопроекту Ківалова-Колісніченка.

На мітингу виступив Роман Заставний, голова ТОО «Фронт Змін»: «Сьогодні вчинено акт наруги над українським народом. Те, що зроблена спроба прийняти на рівні закону мовне питання і легалізувати ворожу для нас мову. Я думаю, що це обурює кожного свідомого українця. Сьогодні зроблена спроба поставити привілейованою російську мову. І це після того, як наші батьки боролися за Україну, за її символи».

Роман Заставний запевняє: державою керують новітні манкурти – люди, котрі втратили рідну мову, культуру, історію. Сьогодні вони намагаються знищити наш народ. Голова Тернопільської обласної організації «Фронт Змін» закликає до рішучих дій. Роман Заставний, голова ТОО «Фронт Змін»: «За наругу над українською державою, над її символами – позбавляти українського громадянства. Це і Колеснічнка, і Ківалова. І майбутня Верховна Рада має це зробити як першочергові заходи».

Віталій Шафранський, депутат обласної ради: «Сьогодні «Партія регіонів». Це не є політична партія, це є банда, яка керує просто «по поняттях». Сьогодні більшість у Верховні Раді – це не є українська влада».

Пікетувальники закликали скласти свій партійний квиток тих, хто вступив до “Партії регіонів”.

Володимир Колінець, народний депутат України першого демократичного скликання: «Сьогодні розпочинається нова українська революція. Необхідно вдаватися до таких методів, до яких ми вдавалися в 1990 році – до найрадикальніших методів заради збереження української державності. Слава українській мові! Слава Україні!»

Мітинг тривав до початку сесії Тернопільської обласної ради.

Фото можна переглянути тут.

Від admin