Інформаційно-просвітницька акція Теребовлянського районного центру зайнятості пройшла з використанням мобільного центру професійної орієнтації на тему: «Всі професії – важливі».

240 дітей з усіх куточків Тернопільщини помандрували світом професій, дізнались про ті з них, які є актуальними на ринку праці, ознайомились з вимогами сучасних роботодавців до працівників та послугами служби зайнятості молоді.

Школярі взяли активну участь у брейн-ринзі знавців професій, де діти завдяки своїм акторським, інтелектуальним та організаторським здібностям боролися за перемогу, демонструючи професії педагог, тракторист, музикант.

70 юних художників змагалися у конкурсі «Намалюй професію». Окрім трьох переможців, грамоти отримали ще 10 талановитих учасників.

Майстри перукарського мистецтва, манікюру та розмалювальники по склу поділились з дітьми секретами своєї роботи. Підлітки також мали можливість спробувати розмальовувати ялинкові прикраси, дівчаток навчали різноманітним видам плетіння косичок та як правильно робити манікюр.

Найбільшу цікавість юних відпочивальників викликала професія пожежник-рятувальник. Про неї розповіли представник територіального управління МНС в Тернопільській області І. Невінський та начальник служби цивільного захисту Теребовлянського району С. Ганич, а справжні рятувальники пожежної частини № 12 продемонстрували як здійснюється гасіння пожеж, евакуація та надання першої медичної допомоги постраждалим. Підлітки під час навчального заняття мали нагоду «приміряти» цю мужню професію до себе.

«Я хотів би бути пожежником, бо всі вони – сміливі герої», – сказав Борис із групи № 6 «Розбишаки».

Завдяки можливостям мобільного центру професійної орієнтації професій усі бажаючі пройшли профдіагностичне обстеження, переглянули відеофільми про різні види трудової діяльності.

На завершення заходу школярі взяли участь в акції «Мрії збуваються» – кожен написав професію своєї мрії, вклав у кольорову кульку та відпустив її у небо.

Відтак захід закінчився, залишивши багато приємних вражень та спогадів у його учасників.

 

Від admin