57-річний житель В. Березовиці Тернопільського району власним життям заплатив за борги нечемного сусіда. Слідчі Тернопільського райвідділу внутрішніх справ розслідують кримінальну справу, порушену за фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого. У вчиненні важкого злочину міліціонери підозрюють 31-річного шумчанина.

«Повідомлення про смерть 57-річного селянина надійшло від селищного голови», – розповів начальник слідчого відділення районної міліції Юрій Ковалик.

Проведена судово-медична експертиза показала, що чоловікові «допомогли» померти: під час розтину було виявлено переломи 12 ребер та інші тяжкі ушкодження. Відтак правоохоронці почали встановлювати, хто так жорстоко побив чоловіка.

З’ясувалося, тяжкі тілесні ушкодження потерпілому наніс 31-річний житель Шумського району. Чоловіки навіть не були знайомі, а от той, хто їх звів і, зрештою, через кого почалася бійка, був сусідом загиблого.

Усе почалося із пропозиції перехилити чарку-другу. Спочатку за столом зібралися лише сусіди. 57-річний потерпілий навіть дав гроші на пляшку. До компанії згодом приєднався шумчанин. У Березовиці чоловік опинився не випадково – спеціально приїхав, аби забрати борг.

Сварка почалася саме через гроші. На захист 40-річного сусіда став потерпілий. Це позичальникові не сподобалося. Спочатку він відштовхнув чоловіка, а коли той спробував чинити опір – виникла бійка. Молодий та дужий повалив «захисника» на землю і почав копати ногами.

Коли забіяку зупинили, той геть пішов з чужого подвір’я. Ледь дійшов додому і потерпілий, проте до медиків по допомогу не звернувся, але через два дні чоловіка знайшли мертвим.

З’ясувавши усі обставини злочину та причину смерті загиблого, міліціонери затримали шумчанина. Чоловік зізнався, що дійсно побив жителя В. Березовиці, мовляв, старий поліз не у свою справу, але вбивати не хотів.

Проти підозрюваного порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України.

Номер один

Від admin