Мешканець села Петриків, що поблизу Тернополя, вирушив у магазин і замість продуктів отримав ворогів, які жорстоко побили його з рідним братом.

Михайло Васильович мешкає у цьому селі все життя. За свій вік, 47 років,  добре вивчив місцевих мешканців, з усіма в приязних стосунках. Та, як виявилось, не всі односельчани йому знайомі.

Придбавши у місцевій крамниці необхідні продукти, 22 травня близько 19.00, пан Михайло розмовляв біля входу з директором магазину. В той самий час до входу під’їхав автомобіль — сині Жигулі.

— Виходить з машини хлопець, привітався з нами і стоїть матюкається. Я йому зробив зауваження, що це негарно так говорити, ще й при посторонніх. А він почав на мене нападати типу «Та я капітан міліції шостого відділу. Я тебе знаю». Мене це обурило, пояснюю йому, щоб він такого не плів дурного. Той ще щось погрожував, я вже нічого не відповідав і пішов додому, — розповідає Михайло Пилипів.

Через 10 хвилин після цього інциденту Жигулі стояли на горбочку, що недалеко від дому пана Михайла. Як розповідає чоловік, на двір біля його дому забігли двоє людей і почали з усієї сили бити його в лице і душити. На щастя, неподалік від нього був старший брат, котрий прибіг на допомогу і почав забирати пана Михайла від молодиків, які одразу ж швидко покинули двір.

— Як тільки вони втекли, першим ділом, я пішов викликати оперативну групу міліції. І спокійно сів з братом на лавочці, щоб чекати правоохоронців. Буквально через 5 хвилин до мого будинку під’їхав бус, — згадує Михайло Пилипів.

Та зовсім не оперативники повиходили з автівки. П’ятеро людей, по команді найстаршого, забігли на подвір’я і одразу ж повалили його на землю, розповідає чоловік.

Із землі він піднятись не міг, бо на нього постійно сипались численні удари ногами та стусани. Коли  врешті решт, зумів вирватись, одразу ж побіг в картоплю і впав там. Брат тоді був у садочку, а коли вийшов на шум подивитись що коється, то перепало і йому.

Чоловіків настільки сильно побили, що Михайло Пилипів втратив свідомість і прийшов до тями лише в реанімації. Швидку допомогу викликав племінник Сергій, який клопотався над ними, коли правопорушники покинули двір.

Відбувалась уся ця сцена побиття на очах у сусідів, які на даний час розповідають побачене правоохоронцям. Міліціянти приїхали на кілька хвилин пізніше ніж їх очікували. Так, як тільки від’їхав бус із зловмисниками, прибула оперативна група.

На даний момент імена тих, хто дозволив собі таку ганебну розправу за повчання, уже відомі, так само як знаємо, що до цього причетна одна сім’я з того ж таки села. І участь в жорстокій розправі приймали 31-річний і 27-річний брати на чолі зі своїм батьком і двома невідомими знайомими.

Внаслідок завданих ударів, Михайло Пилипів дістав струс головного мозку, три зламаних ребра, пробиту легеню, закриту травму грудної клітки, закриту травму живота і це лише перші 2 рядки з усієї лікарняної виписки.

— По даній справі порушена кримінальна справа за частиною другою статті 296 Кримінального кодексу України. У ній зазначено, що хуліганство, тобто грубе порушення порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом вчинене групою осіб караються обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років, — пояснює слідчий СВ Тернопільского РВ Павло Ялинський.

Наразі проводиться розслідування. Відомо, що відтворювання подій ще не було, так само, як Михайло Пилипів ще не бачився з тими, хто його так жорстоко побив. Але найближчим часом, він сподівається, що будуть розставлені усі крапки над «і» та вину правопорушників буде доведено.

Олена Лисиця

Від admin