Нещодавно правоохоронці затримали трьох чоловіків, які викрадали чавунні батареї опалення у Гусятинському санаторії «Медобори». Міліціянти виявили злочинне угрупування на третій день їхньої діяльності . За цей період злодії встигли поцупити кілька десятків батарей.

— Проти підозрюваних порушено кримінальну справу за частинами другою і третьою статті 185 КК України. Згідно якої крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групи осіб, – карається арештом на строк від трьох до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, — пояснює тимчасово виконуючий обов’язки начальника Гусятинського райвідділу внутрішніх справ Анатолій Вонсович.

Двом старшим співучасникам «світить» ще й втягнення неповнолітнього у злочинну діяльність. 58-річний пенсіонер разом зі своїм 31-річним сином, взявши до спілки неповнолітнього родича, який проживає у них, оскільки навчається в Гусятині здійснювали ці вилазки до санаторію.

Як відомо, спершу, злодії приїхали на ласу територію автомобілем, аби приглянути, що можна з собою взяти. Так, запримітили секції радіаторів опалення.

З пояснень підозрюваних, спочатку злодії мали намір взяти декілька батарей для власного господарства. Але, ввійшовши в кураж, щодня викрадали все більше і більше батарей. За день робили по декілька вилазок.

Загалом крадії завдали збитків на суму понад 20 тис грн.

Олена Лисиця

Від admin