Тернопільскі ревізори виявили в центрах зайнятості області порушень майже на півтора млн. грн. Фахівці Держфінінспекції в Тернопільскій області визначили усі ці численні порушення під час перевірок цільового та законного використання коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

Здійснивши глибокий аналіз ревізій, встановили причину усіх цих порушень — більшу частину, а це 97 % становлять незаконні витрати. Загалом було проведено 18 перевірок в установах, які є розпорядниками коштів Фонду в обласному, міському і районних центрах зайнятості.

— Ми проінформували і підключили до співпраці прокуратуру. Зараз з деякими,  особливо злісними порушниками, судимося. Здебільшого кошти повертають добровільно. Так, наразі понад половину фінансових втрат, майже 700 тис грн. вже відшкодовано, — розповідає виконуючий обов’язків начальника Держфінінспеції в Тернопільскій області Євген Держирука.

Найбільші фінансові втрати виявлено в обласному центрі зайнятості, сума витрачених коштів сягає 608 тис грн..  Серед районів, так порушення виявили у Лановецькому — 259 тис грн., Гусятинському —79 тис грн., Кременецькому — 53 тис грн, Бучачцькому — 32 тис грн, а також у Заліщицькому та Зборівському районних центрах зайнятості по 28 тис грн. у кожному відповідно.

Наразі фахівці займаються стягненням відшкодувань незаконно витрачених грошей та готуються до нових ретельних перевірок інших державних установ.

Олена Лисиця

Від admin