Відтепер у нашому місті є де займатись такими популярними нині видами спорту як фрі-файт, джиу-джитсу, у-шу, кікбоксінг та ще багато інших. Особливо це стосується дітей та студентів, які лише формують власне тіло і характер.

16 травня у Тернополі з’явився перший центр східних єдиноборств. Відкрили його у Тернопільському економічному університеті.

— Центр поділений на кілька залів: один безпосередньо для тренувань, інший зі спортивним інвентарем. А саме, грушами, турніками, біговими доріжками. Ми намагались зробити все, щоб дітям, які тут тренуватимуться, було зручно, цікаво і корисно,— розповідає ректор університету Сергій Юрій.

Дата відкриття обрана недаремно — Олімпійський день, що відзначається в Україні. Право перерізати червону стрічку надали 35-кратному світовому рекордсмену Сергію Бубці.

— Треба вкладати гроші в спортивну інфраструктуру, адже це здоров’я, а на ньому не економлять. Те, що центр відкрив саме університет, не є дивним: він має міцну базу, є і кошти, а також пропагується політика держави, щоб виховувати здорову молодь і у вищих навчальних закладах, — пояснює Сергій Бубка.

Прихильники спорту і здорового способу життя одержали автографи й сфотографувались не лише з олімпійський чемпіоном, але й з майстром міжнародного класу з футболу Володимиром Безсоновим і володарем кубків УЄФА Олександром Заваровим.

Спортсмени приїхали до Тернополя не лише на відкриття центру єдиноборства, а також щоб спостерігати за третім турніром з міні-футболу серед дітей. Змагались команди з Тернополя, Києва, Одеси, Львова, Кременчука, і навіть команда з Польщі.

Хлопці були просто в захваті від гостей, що відвідали їхній турнір. Уважно слухали настанови і поради футболістів.

— Я вдячний за запрошення, і дай Бог. Буду намагатись щоразу відкликатись на пропозицію приїхати у Тернопіль. Що стосується дітей. То скажу — їм усе найкраще. Колись ми грали у футбол на подвір’ях, які зовсім були не облаштовані для цього. Зараз вже є різні майданчики, великі футбольні поля, тому головне, їх заохочувати. Я намагатимусь передати їм усі свої вміння, навчатиму відточувати майстерність, віддаватиму все, що можу,— розповідає футбольний тренер Володимир Безсонов.

Олена Лисиця

Від admin