Менше ніж за місяць у Тернополі відбудеться грандіозна подія – IV Західноукраїнська туристична виставка. Цьогоріч у ній прийматимуть участь не лише представники з шести областей України, але й презентуватимуть себе такі країни як Греція та Польща.

–  Ми виходимо на міжнародний рівень. Наша виставка стає цікавою серед інших країн, а ми у свою чергу радо готові приймати гостей. Загалом буде понад 60 учасників, і це не враховуючи народних умільців. Тобто буде і що представити, і на що подивитись,- розповідає начальник управління з питань туризму ОДА Леся Серетна.

Триватиме виставка 18-19 травня, з 13.00 год. Готувались до цього заходу давно – оргкомітет утвердили ще в січні, а в березні вже був готовий проект виставки.

Основна мета цього туристичного дійства – посприяти розвитку внутрішнього туризму, зацікавити представників інших областей, проінформувати тернополян та гостей міста про різноманітність туристичних можливостей Тернопілля. Окрім цього, представлятимуть досягнення у сфері послуг і розширюватимуть співпрацю між українськими та закордонними підприємствами туристичної індустрії.

Виставка матиме не лише розважальний характер. Так, передбачена низка семінарів і презентаційних заходів. Відомо, що у режимі 3D презентуватимуть проект про бережанський замок, проведуть семінар «Розвиток емоційного капіталу як основа економіки гостинності» та «Представлення двохденного туристичного маршруту «По Бережанському краю»».

Туристична виставка працюватиме у режимі open-air, тобто під відкритим небом. Як і минулоріч проводитимуть її у парку імені Тараса Шевченка.

–  З метою проведення у парку таких широкомасштабних заходів, ми плануємо провести ремонтні роботи, аби парк Шевченка став своєрідною родзинкою нашого міста. Так, плануємо вже цього року укріпити берег біля ставу, замінити старі дерева на нові, відремонтувати захисні споруди та ще багато іншого. Це все буде ухвалено на сесії міської ради і якнайшвидше постараємось втілити у життя, – запевняє замісник міського голови Леонід Бицюра.

Загалом на туристичній виставці будуть представлені туроператори, музеї, заповідники, заклади розміщення (готелі, мотелі, кемпінги), санаторії, профілакторії, бази відпочинку, заклади харчування, страхові та фінансові компанії, навчальні заклади, що готують фахівців у туристичній галузі, народні ремесла, виробники сувенірів, видавництва та виробники спортивного спорядження.

Потішать також гурманів і любителів кулінарії: відбудеться ІІ Кулінарний фестиваль «Барвиста кухня». Участь в ньому прийматимуть провідні ресторани області, демонструючи свої фірмові страви.

На відвідувачів чекає цікава, насичена подіями програма: виступатимуть аматорські і фольклорні колективи, співатимуть естрадні виконавці. Навчатимуть виготовляти різні сувеніри, також буде ярмарок народних умільців, розіграш призів  та ще дуже багато цікавих сюрпризів.

Олена Лисиця

Від admin