В тернопільській арт-галереї «Бункермуз» представлена досить нестандартна виставка молодого львівського художника Олега Сусленка. Під час відкриття у глядачів виникали різні суперечливі емоції, було немало й таких, хто не до кінця розумів суть робіт. Але молодого митця, це не розчаровує і не дивує, адже саме на такі відгуки він і розраховував.

– Уся суть в тому, що на перший погляд, малюнки виконані абияк і не мають жодного змісту. Та якщо більш серйозно заглибитись у ситуацію, то можна зрозуміти, що саме такими асиметричними лініями, гострими кутами, нерівними геометричними фігурами автор виражає свій супротив усьому банальному, неоригінальному та постіндустріальному, що заполонило зараз мистецький простір в Україні.

Художник заявляє, що не намагається творити заради того, аби мати багато прихильників. Першочергово його малюнки для тих, хто розділяє його мислення, хто також виступає проти гламуру, у кого бунтівна душа, яка не боїться самовиражатись. Він вільно малює, те, що вважає за потрібне і своїм пензлем, нерідко приховує у картинах таємний зміст.

–          Розглядаючи одну з картин, що поєднувала у собі майже всі кольори палітри ми з подругою лише з четвертого разу помітили, що з правої сторони там написане слово «fuck», воно однозначно виявляє ставлення Олега Сусленка  до одноманітних заїжджених тем у творчості багатьох українських художників,- вважає шанувальниця творчості Сусленка Тетяна Бобошко.

Автор вважає, що ці його роботи варто дивитись, уявляючи ніби їх намалювала пральна машина.

Переглядати абстракційні роботи художника можна до 4 травня.

Олена Лисиця

Від admin