Так мало справжніх, щирих і змістовних пісень у сучасній українській естраді. Особливо важко знайти хорошу музику для людей, котрі прагнуть почерпати з музики прекрасне, а не просто слухати набір слів, що римуються між собою.

Тому й зовсім не дивно, що 6 травня ПК «Березіль» був вщент заповнений шанувальниками якісної української творчості. Адже саме там відбувся творчий вечір тернопільського співака і композитора Василя Дунця та поетеси з Канади, родом з Гусятинщини, Надії Козак.

Об’єднавшись у такий цікавий творчий тандем вони плідно працювали і результатом цієї кропіткої роботи став збірник пісень «Грона Любові». Під однойменною назвою відбувся і святковий концерт на якому й були представлені пісні, що увійшли до збірника.

— Ми виносимо на ваш суд наш творчий доробок, до якого увійшли пісні, в яких переплелися радість з журбою, бо така вже видно, наша з вами червоно-чорна українська доля. Щоб краще зрозуміти одне одного, давайте залишимо усі наші клопоти за межами залу і відчинимо наші серця за допомогою музики та поезії,- привітала глядачів Надія Козак.

І справді слова пісень, котрі написала поетеса, покладені на чудову мелодію торкнулись сердець глядачів. Сумні романси про невірне кохання і пісня про багатостраждальну долю матері, котра чекає свого сина з небезпечних військових операцій викликали сльози на очах практично у всіх матерів присутніх в залі. До слова, сама пані Надія виховала сина, що став офіцером НАТО в Канаді і не раз бував в гарячих точках з миротворчими акціями. Він спеціально прилетів у Тернопіль аби привітати маму та Василя Дунця на їхньому спільному концерті.

Привітати їх також зібралось багато знаних виконавців і вокальних колективів. Зокрема, народний артист України Володимир Турець, заслужений артист України Володимир Рудий, гурт «Оттава», «Земляки» та багато інших.

Шанувальники не жаліли долонь голосно аплодуючи,  засипали творців збірника «Грона Любові» квітами і подарунками,  дякували на сцені за те, що вони роблять і як професійно. І ми надіємось, що ще не один раз почуємо оксамитовий баритон Василя Дунця, що виконує глибокі, пронизані теплом і любов’ю пісні Надії Козак.

Олена Лисиця

Від admin