Відомий тернопільський поет і музикант Сергій Лазо нещодавно повернувся з Ізраїлю, де провів творчу зустріч та репрезентацію свого роману «Концерт». Організаційну допомогу і просто дружню підтримку цій імпрезі надав колишній керівник гурту «Світязь», композитор та аранжувальник Ігор Перчук, який зараз мешкає у Тель-Авіві. Музикант займається ресторанним бізнесом, тому й запропонував для проведення зустрічі залу власного арт-ресторану.

Порозмовляти про поезію та прозу, послухати пісні в авторському виконані Сергія Лазо та уривки із книги «Концерт» зібралися друзі, а також ті, хто цікавиться музикою і яким є багато чого згадати про 70-80-ті роки, проведені в нашій країні, що так колоритно зображені в «Концерті». За словами Сергія Лазо, ця зустріч стала своєрідною репетицією, щоб незабаром зробити в Ізраїлі великий авторський концерт.

А щодо власне роману, то, як розповів пан Сергій, партія книг вже «прописалася» в Ізраїлі, відтак «Концерт» тепер можна там придбати. А наразі в Україні готується перевидання цієї книги, дописано ще три розділи роману та невеличка мемуарна повість.

До речі, нещодавно Сергій Лазо відмітився у новому для себе жанрі – дитяча література. Щойно вийшли з друку дві книжки: дитяча казка-п’єса «Чарівна гілка», у формі новорічного мюзиклу, та зібрник пісень «Коли батьків немає вдома». Останній включає 16 пісень з нотами. Як розповів пан Сергій, свого часу ці твори були написані для юних виконавців різноманітних дитячих вокальних фестивалів, тому ідея дати їм друге життя всім прийшлась до вподоби. Обидві книги побачили світ у Харківському видавництві «Ранок».

Олена Лайко

Тернопільська Липа

Від admin