Віднедавна, святкуючи 3 листопада День дошкільника, вшановують і людей, які працюють у галузі дошкільного виховання. Цьогоріч в Тернополі такий захід міське управління освіти провело спільно з Центром творчості дітей та юнацтва у залі Українського Дому «Перемога».

Щодо власне святкового дійства, то, як розповіла директор Центру творчості дітей та юнацтва міста Тернополя Світлана Миханчук, працівників дошкільних установ було відзначено у кожній, так би мовити, номінації.

Нагороджували спочатку тих, хто в дошкільних закладах працює по тридцять і більше років – ветеранів дошкільної праці. А далі окремими блоками вітали вихователів, помічників вихователів, методистів, завідуючих, музичних керівників, медсестер, кухарів, завгоспів, кастелянш, працівниць пралень, двірників, сторожів. Тобто, не забули нікого: і тих, хто виховує дітей, і тих, хто допомагає їм, – каже Світлана Миколаївна.

Присутнім було вручено грамоти, подарунки, грошові премії, а з концертною програмою перед ними виступили вихованці центру дитячої творчості: зразковий театр танцю «Посмішка», зразковий театр пісні «Мікст», народний театр пісні “Співаночка”, хор «Фантазія», ансамбль «Ліра», колишня вихованка центру, а зараз – студентка педагогічного університету Ліля Миць, ансамбль наймолодших діток «Росинка». За словами Світлани Миколаївни, цих 5-6-річних співаків із «Росинки» зібралося більше тридцяти, і вони ледве помістилися на сцені. Зате малюки були надзвичайно щасливими, що мають нагоду виступати, і робили це із величезним захопленням та ентузіазмом, за що зірвали справжні овації залу.

Свої пісні виконали на святі і знані тернопільські виконавці – солісти обласної філармонії Ігор Гаврилюк та Оксана Малецька, співаки Леся та Борис Бурміцькі, лідер гурту «Світозари» Ігор Яснюк.

Ми спостерігали за людьми, які сиділи в залі, і бачили, що присутні дуже задоволені. Для них це було справді свято, свого роду, душевний відпочинок і подяка за їхню таку потрібну працю, – наголосила Світлана Миханчук.

Тернопільська Липа

Від admin