Нещодавно Тернопіль придбав двадцять нових сучасних низькопідлогових автобусів з Білорусі марки «МАЗ 206». Кошти були виділені відповідно до прийнятих на сесії міської ради змін до бюджету громади на 2019 рік, – пише «Реально».

kvytok-2019

Нові автобуси для комунальної транспортної компанії

Як заявив міський голова Сергій Надал придбання нових автобусів – це черговий крок до системного вирішення проблем громадського транспорту міста.

«Ці міські автобуси добре зарекомендували себе в Україні, адже вони маневрені, довжиною 9 метрів. Автобуси – низькопідлогові, доступні для батьків з візочками і для людей з інвалідністю. Придбання цих автобусів є черговим кроком до створення єдиної транспортної компанії у Тернополі, адже нашою головною метою є надання якісних послуг пасажирських перевезень у громаді», – зазначив Сергій Надал.

У Тернополі зберегли безкоштовний проїзд для пільговиків

Незважаючи на появу у Тернополі великої кількості великих комунальних автобусів, у них зберігаються усі пільги, які діють у комунальних тролейбусах. Цю інформацію підтвердив міський голова.

«Проїзд у всіх великих комунальних автобусах, як і у тролейбусах, є і буде БЕЗКОШТОВНИМ для усіх пільговиків без обмежень у кількості і часі! Також право БЕЗКОШТОВНОГО проїзду матимуть школярі і студенти», – підкреслив Сергій Надал. Безкоштовний проїзд без обмежень стосується виключно комунального транспроту, тобто такого, де власником є міська рада. У приватних маршрутках для пільговиків існує обмеження до 10 ранку.

Ця інформація є дуже важливою для тернополян, зважаючи на повідомлення з сусідніх обласних центрів, де готуються обмежити право на безкоштовний проїзд для пільговиків.

У Луцьку вводять обмеження для пенсіонерів

Дивна ситуація з безкоштовним проїздом пенсіонерів у тролейбусах сталася у Луцьку. В автобусах луцькі пенсіонери були змушені платити й раніше. Частина пенсіонерів Луцька, які оформили карту лучанина, виявили, що вони не мають права на безкоштовний проїзд у тролейбусах. Як повідомили у мерії Луцька, пенсіонери за вислугою років, за втратою годувальника чи з інвалідністю права на пільговий проїзд не мають. Вихід є, але не для всіх. Якщо пенсіонерам вже виповнилося 60, можна змінити категорію, тобто, вийти на пенсію за віком, отримати нове посвідчення і зробити пільговий електронний квиток.

У Львові з нового року скасують право на безоплатний проїзд

У Львові правила перевезення пільговиків можуть змінитися із 1 січня 2020 року. Причина банальна – кошти. Через брак фінансування пільгових перевезень такі послуги надаватимуться обмежено. Про це йдеться у зверненні львівських перевізників, де зазначається, що з 2017 року державне фінансування пільговиків припинено. Ці зобов’язання перекладено на органи місцевої влади та місцевого самоврядування. В 2019 році депутати Львівської міської ради прийняли рішення «Про відмову автотранспортним підприємствам у виділенні коштів на компенсацію втрат від пільгових перевезень». Пенсіонери та інші пільгові групи населення будуть сплачувати повну вартість проїзду у комунальних автобусах Львова.

Таким чином, у Тернополі, незважаючи на непросту економічну ситуацію, вдалося не лише зберегти безкоштовний проїзд для пільговиків у комунальному громадському транспорті, а й продовжити купувати нові великі автобуси.

Віра Сотник

 

Від admin