25 квітня 2024 року в Бучачі відбулося урочисте відкриття та освячення Алеї Слави, встановленої біля монумента Христові-Спасителю. Цей захід став ще одним свідченням глибокої скорботи та безмежної вдячності громади за подвиг 25 воїнів, які віддали своє життя за свободу та незалежність України.

Пам’ять загиблих Героїв вшанували хвилиною мовчання. Прозвучав Державний Гімн України, а всечесні отці відправили панахиду за загиблими. До світлин воїнів поклали лампадки й квіти.

Звертаючись до присутніх, перший заступник Бучацького міського голови Володимир Михайлюк підкреслив: “Сьогодні ми всі зібралися, щоб вшанувати пам’ять наших Воїнів. Адже вони віддали найдорожче – своє життя – заради того, щоб в нас було майбутнє, щоб ми могли жити, вчитися, працювати. . Пам’ять про них житиме вічно у наших серцях. Віримо у Збройні Сили України. Віримо у нашу Перемогу. Віримо у нашу Україну. Нехай Бог береже наших захисників“.

Сум і біль від втрати рідних людей огортали серця всіх присутніх. Немає нічого страшнішого, ніж втратити близьку людину, яка, ще донедавна була поруч, а сьогодні, через амбіції ворога, втратила своє життя. Найменше, що може зробити кожен з нас, це пам’ятати та шанувати подвиг захисників.

Тепер Алея слави буде нагадувати кожному, хто проходитиме чи проїжджатиме повз, якою ціною дається наша свобода.

Після урочистостей відбулася поминальна зустріч сімей загиблих воїнів та духовенства. Присутні об’єдналися у молитві за мир та полеглих захисників.