andriy-yurkevychТурнір з міні-футболу до 4-ї річниці загибелі воїна-«айдарівця», тернополянина Андрія Юркевича проведуть 15 вересня у Тернополі. Відбудуться змагання на майданчику зі штучним покриттям, що біля Тернопільського міського стадіону. Реєстрація команд та жеребкування розпочнеться о 9.30. Відкриття змагань о 10.00. Команди, що планують взяти участь у турнірі, можуть зареєструватися попередньо за номером телефону: 096-938-75-00. Суддівство забезпечуватиме Федерація футболу Тернопільської області. Організатор турніру з міні-футболу пам’яті Андрія Юркевича – управління фізичної культури та спорту ОДА.

andriy-yurkevych

Андрій Юркевич (псевдо «Грізлі», народився 18 квітня 1982 в селі Білозірка Лановецького району Тернопільської області — загинув 5 вересня 2014, м. Металіст Луганської області) — український військовик, командир 2-го взводу 2-ї роти «Захід» 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар» МО України.

Навчався Андрій Юркевич у Тернопільській школі № 13, брав участь в усіх можливих змаганнях, конкурсах, квестах, КВН-ах. Працював у фірмі «Максимум» (Тернопіль).

Андрій Юркевич — боєць спортивного клубу «Характерник» (м. Тернопіль), громадський активіст, активний учасник подій на Майдані, зокрема під час протистояння 18—20 лютого 2014 року.

Після початку війни на сході України вступив до батальйону «Айдар» і в його складі брав участь у звільненні Луганщини, вів щоденник учасника війни у соціальній мережі.

Загинув 5 вересня 2014 р. близько 14.30 в бою з російськими диверсантами на перехресті дороги Н-21 біля Луганського гольфклубу в районі с. Цвітні Піски, Слов’яносербський район, Луганська область.

Указом Президента України № 365/2015 від 28 червня 2015 року, “за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі”, нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Указом № 12 від 15 січня 2016 р. нагороджений відзнакою “Народний Герой України” (посмертно).

Нагороджений нагрудним знаком «За оборону Луганського аеропорту» (посмертно).

18 серпня 2015 р. рішенням Тернопільської міської ради присвоєно звання «Почесний громадянин міста Тернополя» (посмертно).

За інформацією управління з фізичної культури та спорту ОДА та з мережі Інтернет

Від admin