Проект міжнародної технічної допомоги «Згуртованість та регіональний розвиток України» (UCORD) оголосив переможців відбору пілотних областей. За результатами відбору Тернопільська область отримає підтримку від проекту.

Мета проєкту UCORD — аби громадяни, бізнес та держава сприяли ефективному та злагодженому регіональному розвитку. Його реалізація розрахована на 12 років із загальним бюджетом 18 млн швейцарських франків. Проєкт узгоджено з цілями і завданнями Державної стратегії регіонального розвитку на 2021-2027 роки та включає такі компоненти:
• підтримка агенцій регіонального розвитку;
• покращення надання державних послуг з акцентом на навколишнє середовище;
• соціальна згуртованість в Україні.

Довідково: проект UCORD «Згуртованість та регіональний розвиток України», який реалізується спільно зі Швейцарією. Це один із флагманських проектів у сфері державної регіональної політики. На першому етапі з 20 Агенцій регіонального розвитку було відібрано 10, на другому Етапі – 4 АРР. Після оцінювання заявок і презентацій представниками Міжнародної консультативної панелі, а також Посольством Швейцарії в Україні вирішено підтримати заявки Тернопільської, Сумської, Хмельницької та Вінницької АРР.