Злочинне угруповання з Тернопільщини, яке займалося торгівлею марихуани, нещодавно затримали тернопільські міліціонери. Незаконний бізнес організував 29-річний житель Монастириська, який раніше мав справу з криміналом.

Збував зловмисник наркотики разом із своїм 24-річним другом. А згодом до нелегальної діяльності залучив і колишню дружину – матір своєї трирічної дитини. Відтак, спільним для них була лише торгівля наркотиками.

Аби розкрутити свій бізнес, зловмисники навіть взяли кредит.

–         Правоохоронці більше півроку відстежували їхні злочинні справи, – як зазначили у відділі зв’язків з громадськістю обласної міліції. – Двоє чоловіків доставляли незаконний товар з Івано-Франківщини автівкою 24-річного. Як плату за роботу, останній щоразу отримував певну дозу марихуани.

В організатора злочинних дій було чимало клієнтів, більшість з яких – 16-22 річні. Так, тільки за один вечір міліціонери задокументували вісім фактів збуту дурману.

– Участь у торгівлі наркотиків брала і колишня дружина 29-річного жителя Монастириська. Жінка перебувала у відпустці по догляду за дитиною. Вона погодилась на легкий заробіток, хоча займалася виховувнням трирічної дитини, – як зауважили у відділі зв’язків з громадськістю обласної міліції. – На щастя, жінка не вживала наркотиків. Утім, зловмисниця зберігала незареєстровану зброю.

Окрім того, правоохоронці затримали третього співучасника – жителя Бучача. Той теж умудрився торгувати марихуаною.

Наразі лиходіїв затримали, триває слідство. Учасникам наркотичного бізнесу звинувачують у придбанні, зберіганні, перевезенні та реалізації наркотиків. А організатор угруповання та його колишня дружина понесуть відповідальність ще й за використання грошей, отриманих незаконним способом.

Юля КВІТКА

Від admin