Безкоштовні курси німецької мови знову відновили в Тернопільській обласній науковій бібліотеці для дорослих. Відтак, усіх охочих запрошують поглибити свої знання з іноземної. Заняття проводять щовівторка о 17.00.

Курси німецької мови розпочала вести з 1 лютого викладач Тернопільського педуніверситету, лектор з Німеччини Тіна Кляйнерт. Навчання проходить відповідно до програми Robert Bosch Stiftung. Лекції німкеня читає у відділі літератури іноземними мовами обласної наукової бібліотеки для дорослих.

–         До вивчення німецької мови можуть долучатися всі охочі. Однак є одна вимога – вони повинні бути читачами нашої бібліотеки. Також відвідувачам потрібно володіти певними навиками з іноземної мови, аби спілкуватися з лектором та між собою, – зауважує керівник інформаційного центру «Вікно в Америку» бібліотеки Ольга Слободян.

На перше заняття прийшло шестеро відвідувачів, серед яких були студенти та люди віком до 30 років. Мабуть, як припускає пані Ольга, не всім ще відомо про такі курси. Втім, вже чимало тернополян приходять у бібліотеку, щоб дізнатися детальніше про безкоштовне навчання німецької мови.

–         Цього вівторка присутні слухали пісню іноземною мовою. А потім вони разом із Тіною Кляйнерт обговорювали її текст та виконували різні завдання, – розповідає Ольга Слободян. – Наразі група слухачів курсів ще формується. Термін тривалості навчання– невідомий, допоки німецький лектор перебуватиме в Україні.

Окрім того, в обласній науковій бібліотеці для дорослих планують запровадити перегляд фільмів іноземною мовою. Їх теж транслюватимуть у відділі літератури іноземними мовами. Також там мають намір відновити безкоштовні курси з англійської мови.

 

Юля КВІТКА

Від admin