Солодко-солодко стає, коли чуєш шарудіння цукеркової обгортки. Але, повірте, домашні солодощі абсолютно не поступаються магазинним! Прямо на кухні можна створити справжній кондитерський шедевр із сухофруктів, горіхів і шоколаду.
Нехитрий набір продуктів дуже просто перетворити на цукерку, яку без побоювання можна вручити як дитині, так і самим насолодитися під чашечку кави.
Як приготувати цукерки самостійно
Цукерки «Рафаелло»
Інгредієнти
- 1 банка згущеного молока
- 150 г кокосової стружки
- 200 г вершкового масла
- 200 г білого шоколаду
Приготування:
На водяній бані розтопіть вершкове масло і колотий білий шоколад. Помішуйте, поки маса не стане однорідною.
Зніміть суміш з вогню, додайте згущене молоко і 70 г кокосової стружки. Відправте крем у холодильник мінімум на 3 години.
Із застиглої суміші сформуйте кульки і обваляйте їх у решті кокосової стружки. За бажанням сховайте всередині кожної цукерки лісовий горішок або мигдаль.
Домашні цукерки з кураги і горіхів
Інгредієнти:
- 10 шт. кураги
- 10 шт. очищених волоських горіхів
- 1 ст. л. меду
- 2 ст. л. молока
- 150 г шоколаду
- какао і кунжут для прикраси
Приготування:
Шоколад подрібніть шматочки і розтопіть на водяній бані, додавши молоко.
Курагу і горіхи слід максимально подрібнити за допомогою блендера або м’ясорубки.
Змішайте курагу, горіхи, топлений шоколад і мед. Отриману суміш залиште на 30 хвилин в холодильнику, потім сформуйте її в кульки і обваляйте в кунжуті і какао.
Цукерки з інжиру
Інгредієнти:
- 5-6 шт. сушеного інжиру
- 5-6 шт. волоських горіхів
- 100 г шоколаду
- 1 ст. л. вершкового масла
- какао для прикраси
Приготування:
Інжир залийте окропом і дайте трохи постояти, потім осушіть за допомогою серветок.
Зверху кожної ягоди зробіть хрестоподібний розріз і помістіть всередину дрібно нарізані горіхи.
Шоколад розтопіть на водяній бані разом з маслом. Занурте в суміш інжир, викладіть на решітку.
Після того, як шоколад «схопиться», обваляйте кожну цукерку в какао. Відправте ласощі в холодильник на годину.
Домашні цукерки без шоколаду
Інгредієнти:
- 100 г родзинок
- 150-200 г фініків
- 70 г мигдалю
Приготування:
Родзинки і фініки подрібніть за допомогою блендера або пропустіть через м’ясорубку.
Дрібно наріжте мигдаль і змішайте з родзинково-фініковою сумішшю.
Викладіть масу на харчову плівку або пергамент, дайте застигнути, потім наріжте на невеликі квадрати.
Сирні цукерки
Інгредієнти:
- 300 г сиру жирністю вище 9 %
- 50 г волоських горіхів
- 150 г галетного або пісочного печива
- 1 щіпка ваніліну
Приготування:
Сир перетріть через сито, додайте цукор і ванілін.
У блендері подрібніть горіхи та печиво (можна використовувати вироби з какао), потім змішайте з сиром.
З отриманої маси сформуйте кульки, обваляйте цукерки в какао, кориці, шоколадній стружці, насінні льону, кунжуті або маці. Відправте в холодильник на годину.
Домашні цукерки Трюфелі
Інгредієнти:
- 100 г шоколаду з часткою какао не менше 60 %
- 200 мл згущеного молока
- 50 г вершкового масла
- 7 ст. л. какао
Приготування:
Поломайте плитку шоколаду, додайте вершкове масло і розтопіть на водяній бані.
До розтопленого шоколаду додайте згущене молоко і 3 ст. л. какао. Відправте суміш у холодильник на 1-2 години.
Насипте в плоску тарілку решту какао. Із застиглої маси сформуйте кульки за допомогою чайної ложки, потім викладіть їх на тарілку з какао і обваляйте.
Готові цукерки зберігайте в холодильнику.
Навіть не думайте рахувати калорії – просто насолоджуйтеся вершковим смаком неймовірних солодощів! Готуйте із задоволенням не тільки основні страви, але і небанальні десерти.
А рецепти не забудьте зберегти у закладках, щоб не втратити.