Першокласники Тернопільщини нових парт і підручників першого вересня не побачать. Тернопільщина навіть не прозвітувала НУШ про використання державної субвенції. Першачків чекатимуть старі парти і відремонтовані класи. Тішить, що з батьків кошти на ремонт не вимагали.

У перший клас – без підручників. Для нової української школи не встигли надрукувати книжки. Як пояснила міністр освіти і науки Лілія Гриневич, проблема з друком виникла через судові заборони та обмежені можливості поліграфічних комбінатів. Обіцяють, що книжки першокласникам надійдуть у жовтні. Коли ж у кожного учня нової школи з’явиться нова парта – питання відкрите.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

За два дні в “Нову українську школу” (НУШ) підуть усі 450 тисяч першокласників. Тож, у новій школі у класі має бути так – мобільні парти, які можна рухати, інтерактивні дошки, зони відпочинку і бокси для роздаткового матеріалу.

На НУШ виділили понад мільярд гривень з бюджету. Однак, де вони? Багатьом батькам першокласників невтямки. ТСН вже показувала класи, куди за два дні прийдуть новоспечені учні, без ремонту, меблів та необхідного обладнання.

В уряді вирішили створити координаційний центр, “який буде штовхати у плечі органи місцевого самоврядування, аби пришвидшити процес”.

Не штовхати, а розігнати цілий інститут, що відповідає за друк підручників, планують у Міністерстві освіти. Бо за два дні до школи підручників для для першокласників немає. Будуть аж у жовтні. Міністр заспокоює – це на краще. Бо за програмою НУШ, навчання першокласника починається з адаптаційного періоду. Діти не носять у рюкзаках важкого, знайомляться зі школою, класом та дорогою додому.

IMGA0443

Від admin