Впродовж двох днів – 7-8 липня у Тернополі відбувся І Кулінарний Кубок Західної України у якому за звання кращого змагалися 60 кухарів та су-шефів з Києва, Дніпра, Одеси, Харкова, Чернігова, Львова, Чернівців, Івано-Франківська, Луцька, Рівного, Трускавця, Кам’янського, Тернополя та багатьох інших міст.
Змагання відбувалися у п’яти номінаціях: «Холодна закуска», «Салати», «Гаряча закуска», «Перша страва» та «Основна страва». Готували учасники лише страви з риби. Переможці кожної номінації зійшлися у фінал Кубку – у змаганні номінації «Чорний ящик». У «Чорному ящику» були представлені продукти, з яких за 15 хвилин треба було придумати рецепт і ще за наступні 45 хвилин приготувати страву.
Переможці першого, другого та третього місць були нагороджені Кубками, сертифікатами, медалями, які вручав міський голова Тернополя Сергій Надал, а також цінними подарунками. Переможець номінації «Чорний ящик» Михайло Завлевський з міста Львів отримав сертифікат на навчання у Кулінарній академії Асоціації кухарів України та безкоштовну поїзду в Одесу на Супер Кубок України з Кулінарії 2018.
Організатори Кубку висловлюють подяку усім партнерам, учасникам та суддям, які підтримали проведення заходу.
Результати Кулінарного Кубку Західної України 2018
Номінація «Холодна закуска»:
- Христич Марія (Київ)
- Карбун Ганна (Одеса)
- Мазур Сергій (Львів)
Номінація «Салати»:
- Поворозник Надія (Тернопіль)
- Зубик Олег (Тернопіль)
- Струтинська Ірина (Тернопіль)
Номінація «Гаряча закуска»:
- Ляшук Ярослав (Львів)
- Пригродський Олег (Івано-Франківськ)
- Карбун Ганна (Одеса)
Номінація «Перша страва»:
- Залевський Михайло (Львів)
- Трофіменко Василь (Тернопіль)
- Пригродський Олег (Івано-Франківськ) та Матушинський Дмитро (Житомир)
Номінація «Основна страва»:
- Залевський Михайло (Львів)
- Cтрутинська Ірина (Тернопіль)
- Кисляк Іван (Тернопіль)