Тернопільська липа запрошує:

23 жовтня (субота), 20:00
арт-бар Коза

Вечір Аргентинського танго за участю танцюристів зі Львова

вхід вільний

lypa.te.ua
koza.te.ua
anons.te.ua

Аргентинське танго – це не один танець, він ділиться на три: 1) танго (власне танго), 2) танго-вальс (в ньому прослуховується характерний ритм (раз – два – три)), 3) мілонга.

Мілонга – це швидке танго. Крім того, мілонгою називаються вечірку, де присутні танцюють танго. Окрім самого танго на мілонгах (вечірках танго) танцюють й інші аргентинські танці – наприклад чакареру (Chacarera), її дехто називає матір’ю танго; кандомбе, інколи навіть сальсу.

В Україні танго з’явилося 7-8 років тому, привезене в Київ з Москви (в це багатомільйонне місто його привезли аргентинці). Досить швидко воно стало частиною міської культури Києва і продовжує розповсюджуватись по різних містах. Близько п’яти років тому перші клуби аргентинського танго були відкриті у Львові, серед них і клуб «LIFT» (LIFT – абревіатура трьох міст – Львів – Івано-Франківськ – Тернопіль від різних міст організаторів клубу, представником Тернополя є Качмарська Ірина). В Україні, як і в країнах СНГ щороку з’являється все більше і більше людей, що захоплюються культурою танго (і, на відміну від Аргентини, в нас це здебільшого молоді люди), а це не тільки танець – це відношення до життя, до людей і до себе. Це бережне ставлення до свого партнера, бажання зрозуміти його, довіритись йому. На мілонгах усі чоловіки – галантні кавалери, адже щоб жінка пішла з тобою танцювати потрібно справити на неї враження – і виглядом, і танцем, і ставленням. Якщо старшим людям, з життєвим досвідом це властиво, то молодь тільки вчиться і приємно, що заняття з танго допомагають цьому.

Зараз в Україні танго є практично в кожному місті (наприклад у Львові – 9 танго-клубів), проводяться фестивалі (тільки в серпні – вересні 6 танго фестивалів), багато з них міжнародні, де збирається декілька сотень мілонгоро (танцівників танго) з усього світу

Від admin