У Тернопільському обласному краєзнавчому музеї діє виставка “Тарасові шляхи”, де представлені роботи народного художника України, дійсного члена Національної академії мистецтв України Анатолія Куща.

Його творіння прикрашають чимало українських й закордонних міст, та передусім він відомий за візитівкою головної площі столиці України – монументом Незалежності “Оранта-Україна”, пам’ятниками “Засновникам Києва”, “Архангелу Михаїлу” та ін.

Митець працює у різних жанрах скульптури: портреті, історичних і символічних композиціях, анімалістиці, декоративній та монументальній пластиці, рельєфах.
Авторству скульптора належать численні пам’ятники Тарасу Шевченку в Україні та світі.

Виставковий проєкт “Тарасові Шляхи”, що діятиме в Тернопільському обласному краєзнавчому музеї, Анатолій Кліщ приурочив до 210-річчя Тараса Григоровича Шевченка і Дню Незалежності України.

Директор департаменту культури та туризму Тернопільської ОВА Світлана Байталюк подякувала митцю за організацію у Тернополі його персональної виставки.

Ця виставка – справжній подарунок напередодні прийдешніх державних свят! Ваші роботи надихають і окрилюють, милують зір і сталять характер. Дякую Вам за творчість і небайдужість“, – сказала, звертаючись до Анатолія Кліща, Світлана Байталюк.