Студентка медичного факультету ТНМУ Христина Жуковська (ММ-102) 7 квітня 2024 року прочитала лекція на тему «Білки, жири, вуглеводи та їхня роль у збалансованому харчуванні» для тернопільських пластунок дівочого куреня імені Катерини Білокур.
Метою було ознайомити підлітків з такими поняттями, як білки, жири, вуглеводи, їхні функції. У яких продуктах містяться ці поживні речовини, яку роль відіграють для людського організму? Чому краще вживати ті чи інші фрукти, овочі, бобові та м’ясо? Чим відрізняються жири від вуглеводів? Згубна роль трансжирів у житті людини.
Під час лекції дівчата уважно слухали та час від часу ставили питання. Також занотовували важливі аспекти й були активними.
Після проведення лекції юначки зробили для себе висновки про те, наскільки важливе збалансоване харчування та дотримання правильного співвідношення білків, жирів та вуглеводів. Дана тема є надзвичайно актуальною, адже так важливо розуміти, що міститься в продуктах, які ми споживаємо щодня.