25 жовтня у селі Новостав відбувся чин поховання та віддання військових почестей 49-річному військовослужбовцю Аліку Ніколайчуку, який протягом восьми місяців вважався зниклим безвісти. Останній свій бій він провів поблизу села Садовод Куп’янського району Харківської області 19 лютого 2024 року.

Алік Ніколайчук був не лише військовим, а й зразковим чоловіком, батьком і сином. Його відданість службі, мужність та самопожертва залишили глибокий слід у серцях тих, хто його знав. Протягом життя він завжди прагнув допомагати іншим, а з 2022 року виконував свій найважливіший обов’язок – захист Україну від ворога.

Вшанування пам’яті Аліка почалося з панахиди у церкві святого Архистратига Михаїла в Новоставі, яку провели місцеві священики. Багато людей принесли квіти та висловили співчуття родині, виражаючи свою підтримку у цей важкий час. Героя поховали на сільському кладовищі під залпи почесної варти.
Сьогодні, прощаючись із Аліком, ми вшановуємо не лише його, а й усіх, хто віддав життя за мир в Україні. Вічна пам’ять і слава українському Герою!

25 жовтня 2024 року в Шумській громаді оголошено днем жалоби.