У Молодіжному просторі Shum.Ok відбулася особлива подія – “Година історії з нагоди Дня УПА”. Учні 10 класів Шумського ОЗЗСО мали змогу глибше пізнати історію боротьби українського народу за незалежність.

Зустріч розпочалася з виступу директорки Шумського краєзнавчого музею Лариси Колесник. Вона детально розповіла про діяльність УПА на теренах Шумщини, зокрема про легендарний табір “Антонівці”. Школярі дізналися багато цікавих фактів про життя і боротьбу повстанців, їхніх командирів та історії звичайних людей, які долучилися до боротьби за волю України.

Ігор Золотун, директор ГО “Меморіал Південна Волинь”, поділився з присутніми досвідом дослідницької роботи в архівах. Він розповів про труднощі та важливість збереження історичної пам’яті, а також про те, як важливо передавати знання про боротьбу наших предків молодим поколінням.

Захід відбувся в рамках реалізації Програми DOBRE і став можливим завдяки співпраці Шумського краєзнавчого музею, ГО “Меморіал Південна Волинь” та Молодіжного простору Shum.Ok.