Міський голова Тернополя Сергій Надал повідомив про чергову партію допомоги для нацгвардійців на передовій. 27 вересня Тернопільська міська рада передала 50 безпілотних літальних апаратів та 10 квадрокоптерів DJI Mavic 3, – пишуть «Тернополяни».

«Це обладнання допоможе нашим хлопцям ефективно виконувати бойові завдання», — зазначив Сергій Надал. За його словами, техніку передали на звернення командирів військових частин.

Тернопільська громада продовжує підтримувати захисників України. Містяни та підприємці сплачують податки, з яких фінансується допомога військовим. «Дякую всім, хто долучається. Разом ми наближаємо нашу перемогу», — наголосив міський голова.

Нові безпілотники стануть у пригоді розвідникам та коригувальникам вогню. «Наші хлопці зможуть бачити ворога здалеку і точніше наводити артилерію», — розповів боєць 44-ї окремої артилерійської бригади Петро К.

Квадрокоптери DJI Mavic 3 здатні літати до 46 хвилин і розвивати швидкість до 75 км/год. Вони оснащені камерою з 28-кратним зумом. «Це дуже круті апарати. З ними ми зможемо виявляти ворожу техніку на відстані до 15 км», — додав військовий.

Тернопільська міська рада регулярно забезпечує захисників необхідним обладнанням. Раніше на фронт уже передавали автомобілі, комп’ютерну техніку та інші безпілотники.

«Наша громада згуртувалась і робить все можливе для підтримки армії. Ми пам’ятаємо, що спокій в тилу — це заслуга наших воїнів», — підкреслив Сергій Надал.

Хронологія підтримки ЗСУ від Тернопільської міської ради за останній місяць:

27.09: 50 безпілотних літальних апаратів та 10 квадрокоптерів DJI Mavic 3

17.09: 50 безпілотних літальних апаратів «Т8-01»

17.09: Вантажівка Volvo для Територіальної оборони

16.09: 10 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Pro

13.09: 10 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Pro

11.09: Позашляховик для нацгвардійців

05.09: 40 FPV-дронів для спецпідрозділу поліції

Від admin2