Професор Надія Ярема взяла участь у XXV Національному Конгресі кардіологів України, який відбувся 24-27 вересня 2024 року в Києві. Цей науковий форму є платформою для зустрічі сотень спеціалістів у галузі кардіології та суміжних спеціальностей, які обмінюються досвідом. В рамках конгресу відбувалися низка науково-практичних симпозіумів і секційних засідань з різних кардіологічних проблем.

Модераторами секції «Клінічна аритмологія» були президент Асоціації аритмологів України, професор Олег Сичов, професор Нестор Середюк, професор Надія Ярема.

Участь у конгресі – це цінний досвід, щоб залишатися в авангарді передових напрямків розвитку кардіологічної науки і клінічної практики. Одне з головних питань заходу – підхід до ведення пацієнтів з серцево-судинними хворобами в умовах стресу, зумовленого воєнними діями. Тематика конгресу охоплювала всі розділи кардіології та суміжні спеціальності. Це пленарні та секційні засідання, лекції, майстер-класи та розгляди клінічних випадків, конкурс молодих вчених.

На конгресі були висвітлені нові рекомендації Європейського товариства кардіологів (ESC) 2024 р.: Фібриляція передсердь (Atrial fibrillation) (проф. О. Сичов); Захворювання периферійних артерій і аорти (Peripheral arterial and aortic diseases) (проф. М. Соколов); Підвищений артеріальний тиск і гіпертонія (Elevated blood pressure and hypertension) (проф. Ю. Сіренко); Хронічні коронарні синдроми (Chronic coronary syndromes) (проф. О. Несукай). У роботі конгресу брали участь провідні вчені і лікарі з України та наші колеги з інших країн: Великої Британії, Польщі, Італії, Литви, Естонії, Латвії, Японії.

Інформація, отримана під час роботи конгресу, буде використана під час проведення практичних занять і лекцій з відповідних тем з навчальних дисциплін «Внутрішня медицина» для здобувачів вищої освіти та на науково-практичних конференціях з метою узагальнення сучасного науково-практичного досвіду щодо новітніх підходів до діагностики та лікування серцево-судинних захворювань.