Кременецький районний суд виніс вирок мешканцю району, який незаконно продав автомобіль швидкої допомоги, отриманий як гуманітарну допомогу.

Як стало відомо з прес-служби Тернопільської обласної прокуратури, під час дії воєнного стану чоловік організував протиправну схему: ввіз до України автомобіль швидкої медичної допомоги Mercedes-Benz Sprinter під виглядом гуманітарної допомоги, а потім незаконно продав його за 540 тисяч гривень.

Прокурор довів у суді, що дії обвинуваченого завдали шкоди інтересам держави та суспільства, оскільки гуманітарна допомога призначена для допомоги тим, хто її найбільше потребує, а не для особистого збагачення.

Суд визнав чоловіка винним у незаконному використанні гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку та призначив йому 5 років позбавлення волі. Однак, враховуючи щире каяття обвинуваченого та наявність на утриманні неповнолітніх дітей, суд замінив реальне позбавлення волі на іспитовий строк у 2 роки.

Важливою частиною вироку стало рішення про конфіскацію автомобіля швидкої допомоги та його передачу Збройним Силам України. Цей транспортний засіб вже передано представникам однієї з військових частин.