У Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці відбувся круглий стіл “Літературні мости”.

Участь в його роботі взяли участь представники місцевих видавництв “Підручники і посібники”, “Навчальна книга “Богдан”), “Мандрівець”, “Астон”, “Тернограф”, “Університетська думка”.

Присутніх привітав заступник директора департаменту культури та туризму Тернопільської обласної військової адміністрації Ігор Кульчицький.

Модерував захід Юрій Вітяк, поет, перекладач, редактор, громадсько-культурний діяч, член НСПУ, асистент кафедри теорії і практики перекладу факультету іноземних мов ТНПУ ім. В. Гнатюка.

У рамках круглого столу обговорили проблеми реалізації видавничих проєктів під час війни, сучасні тенденції в книговидавництві, отримання обов’язкового примірника видань головною книгозбірнею області, співпрацю між бібліотекою, видавцями та авторами, можливі спільні проєкти та ініціативи, маркетинг та стратегії просування книжок, промоцію читання.

За результатами роботи було досягнуто домовленості в продовженні плідної співпраці між місцевими видавництвами та головною книгозбірнею області в реалізації спільних проєктів щодо культурного розвитку громади, збагаченні книжкового простору та популяризації читання.