Унікальний проєкт поєднує мистецтво та психологію для відновлення бійців, які повернулися з фронту. Психологи УКЗ ГУНП області спільно з фахівцями сектору соціального захисту ДУ ТМО по Тернопільській області організували для них терапевтичні сеанси у Краєзнавчому музеї Тернополя.

Занурення в атмосферу музею, споглядання творів мистецтва, вивчення історії рідного краю допомагає бійцям відволіктися від негативних спогадів, зменшити рівень стресу та тривоги. Музейні експонати стають своєрідними “ліками для душі”, допомагаючи відновити емоційний баланс.

Мистецтво має потужну силу впливу на психіку людини, – зазначають організатори проєкту. – Воно здатне викликати широкий спектр емоцій, від спокою і радості до співпереживання і роздумів. Саме тому ми вирішили використати цей інструмент для реабілітації наших захисників“.

Проєкт “Пункт психологічних практик” та “Mental Tutor” спрямовані на надання комплексної психологічної допомоги військовим, які зазнали психологічних травм. Заняття в музеї – це лише один з багатьох напрямів роботи цих ініціатив.