У Тернополі відбулася масштабна акція з утилізації заборонених знарядь лову, які були вилучені у браконьєрів за останні три роки. Загалом, було знищено понад 2 кілометри сіток різного типу, які завдавали непоправної шкоди рибним запасам.

Як повідомили в Тернопільському рибоохоронному патрулі, серед знищених знарядь лову були сітки ставні, підйомні, сітка “парашут”, “екрани” та оснастки типу “Драч”. Ці знаряддя заборонені для використання, оскільки масово виловлюють рибу, не даючи їй можливості розмножуватися.

Варто зазначити, що вилучене майно, власника якого не встановлено, буде передано на потреби Збройних Сил України. Це ще раз підкреслює важливість боротьби з браконьєрством та спрямування вилучених коштів на підтримку наших захисників.

Процес знищення знарядь лову відбувався під контролем представників Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Тернопільській області, головного управління ДПС у Тернопільській області та фінансового управління Тернопільської міської ради.