Сьогодні у Лановецькій громаді вже вдруге відбулася історична подія – пам’ятне погашення «власної марки», приуроченій захисникам та захисницям.

На конверті зображений один з чудових краєвидів Лановецької громади, а на марці – тактичний рюкзак, який частково уособлює наших воїнів.

Автор ескізу марки – місцевий художник Дмитро Рижак.

«Сьогодні наші захисники і захисниці одягають на плечі тактичні рюкзаки, беруть зброю в руки і йдуть виконувати свій обов’язок – захищати свою свободу, свій дім, свою державу» – зазначила краєзнавиця Тетяна Лисак.

Символізм простий і зрозумілий – за благодатні українські землі завжди точилася боротьба і завжди були ті, хто ставав на її захист.

«Дякую усім, хто доклав зусиль для того, щоб сьогодні відбулася ця визначна подія. Таким чином ми зберігаємо та поширюємо нашу історію» – наголосив міський голова Роман Казновецький.

До процедури погашення марки та конверта Лановецький міський голова Роман Казновецький запросив усіх причетних до їх створення – Дмитра Рижака, Івана Лобуня, Тетяну Лисак, Валерія Собчука, Олега Чернія,члена Тернопільського обласного товариства філателістів імені Івана Чернявського та представника АТ «Укрпошта» Павла Охримчука.

Частина марок буде передана волонтеру Валерію Собчуку, який проведе аукціон та виручені кошти спрямує на потреби ЗСУ.

Сьогодні ми зробили ще один крок для того, щоб пам’ять про подвиг наших Героїв жила вічно. Увіковічнюючи історію, ми передаємо її наступним поколінням, щоб вони завжди пам’ятали ціну свободи.