Страшна війна без жалю забрала життя ще одного нашого Героя – захисника, мужнього бійця та земляка, який боронив українську землю від російського окупанта. Навколішки та з квітами жителі Бучацької громади провели в останню земну дорогу мужнього воїна, нашого земляка Романа Сокальського.

Роман був привітним, добрим і щирим, був зразковим сином та братом. І на своїх плечах тримав величезний героїзм, завдяки якому військовослужбовець захищав рідну країну до останнього подиху.

Стрілець-помічник гранатометника, солдат Роман Сокальський не зрадивши присязі, у важкому бою віддав своє молоде життя заради спокою кожного з нас.

Побратими згадують його як вмотивованого захисника, надійного товариша та мужнього воїна. Таким він залишиться у їхній пам’яті.
Від батьківської домівки вулицями рідного села домовину із тілом загиблого пронесли під звуки духового оркестру. Чин поховання звершили у місцевому храмі.

У мить прощання на кладовищі звучав Державний Гімн України та постріли пам’яті…

Величезна й непоправна втрата для родини, для громади, для країни.

Розділяємо біль з рідними Романа та висловлюємо глибокі співчуття. Спільно вшановуючи пам’ять Героя, ми завжди будемо пам’ятати його величні вчинки та самопожертву заради миру та перемоги.
Він був, є і буде справжнім сином України.
Вічна пам’ять, шана і слава Герою…