У Тернополі сталася чергова дорожньо-транспортна пригода за участю водія, який грубо порушив правила дорожнього руху. Цього разу фігурантом став водій автомобіля Ford C-Max, який, як з’ясувалося згодом, не мав права керувати транспортним засобом та перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Подія сталася на вулиці Будного. За попередньою інформацією, водій Ford C-Max не впорався з керуванням та зіткнувся з іншим автомобілем, який зупинився перед пішохідним переходом. На щастя, внаслідок ДТП ніхто не постраждав.

Прибувши на місце події, патрульні поліцейські помітили у водія явні ознаки алкогольного сп’яніння. Водій відмовився від проходження освідування на стан алкогольного сп’яніння. Під час перевірки документів з’ясувалося, що водій був позбавлений права керування транспортними засобами у січні цього року за аналогічне правопорушення – керування транспортним засобом у нетверезому стані.

Слідчі поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 382 Кримінального кодексу України (невиконання судового рішення). Крім того, на водія склали адміністративні протоколи за ст. 130 (керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного або іншого токсичного сп’яніння) та ст. 124 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів) КУпАП.