Мужність та відвага наших воїнів надихає усіх українців. Так, за проявлену відданість українському народові та виялену звитягу в бою, головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський особисто нагородив нашого земляка, а саме: військовослужбовця Ярослава Олеговича Костюка почесним нагрудним знаком: “Золотий хрест”.

Народився Ярослав Костюк у селищі Підволочиськ, тут і пройшло дитинство героя. Мати військовослужбовця Тамара Дмитрівна Костюк працювала багато років завучем та вчителем алгебри і геометрії Підволочиської школи І-ІІІ ступенів, батько Олег Ярославович Костюк – лікарем у стоматологічній поліклініці Підволочиської центральної лікарні.

З 1996 року по 2006 рік Ярослав працював в органах МВС, пізніше і до повномасштабного вторгнення – в адвокатському бюро.
З початком повномасштабного вторгнення, не задумуючись, Ярослав став на захист Батьківщини, а саме: від 5 березня 2022 року. Спочатку військовослужбець проходив службу в Львові потім – у 82-ій окремій десантно-штурмовій бригаді.

3 4 липня по 30 серпня брав участь в боях у Вовчанську. Попавши під мінометний обстріл військовий отримав бойове поранення, внаслідок якого йому ампутували ліву кінцівку.
Зараз Ярослав знаходиться на лікуванні.