З метою попередження пожеж в природніх екосистемах протягом тижня у Шумській громаді проводяться профілактичні заходи із застосуванням БПЛА.

В ході проведення одного з заходів у селі Бірки рейдовою групою виявлено чоловіка, який розпалив багаття та користувався відкритим вогнем не дотримуючись відстаней від будівель, чим порушив правила пожежної безпеки. На порушника було складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею 175 КУпАП.

Рятувальники кажуть, що подібні заходи будуть проводитися постійно, на протязі пожежонебезпечного періоду, а у разі виявлення осіб, які допустили випалювання рослинності до них будуть вжиті заходи адміністративного впливу.

Нагадуємо, що відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення “Самовільне випалювання рослинності або її залишків” тягне за собою накладення штрафів на громадян у розмірі від 3060 грн до 6120 грн, а на посадових осіб від 15 300 грн до 20 400 грн., відповідно до статті 175 Кодексу України про адміністративні правопорушення “Порушення встановлених законодавством вимог пожежної та техногенної безпеки” тягне за собою накладення штрафів на громадян у розмірі від 1700 грн до 3400 грн, а на посадових осіб від 3400 грн до 5100 грн.