24 серпня 2024 року в селі Жеребки Підволочиської громади відбувся благодійний ярмарок на підтримку Збройних Сил України за участі активних жителів сіл Жеребки та Галущинців.

Ініціатором даного заходу був місцевий житель, депутат Підволочиської селищної ради Роман Слободян, який заручився підтримкою отця Андрія Курила, а також активно включилися та допомогли підготувати масштабний захід, старостат, педагоги Жеребківської гімназії, місцеві підприємці, парафіяни церков сіл Жеребки та Галущинці, а також Громадська організація МІСТ.

Ярмарок розпочався з Державного Гімну та спільної молитви, яку провадили священники, а саме отець Володимир Фурман та отець Василь Блаватний.

З вітальним словом до усіх присутніх звернувся Підволочиський селищний голова Віталій Дацко та побажав гарного проведення свята.

На ярмарку панувала дружня атмосфера, працювало відразу кілька локацій, кожен присутній міг задовільнити свої інтереси та бути активним учасником заходу.

Працювала локація зі смаколиками, напоями, смачними стравами, які приготували місцеві господині. Смажили шашлики, пригощали борщем, смакували солодкою ватою та попкорном.

На ще одній локації працюва дитячі атракціони, де найменші учасники ярмарку проводили значу частину свого часу.

Зачаровували своїм співом співоча сімʼя з села Хмелиська, які виконували чудові патріотичні пісні.

На високому рівні проводилися спортивні змагання з футболу, на які заявилося пʼять команд учасників із сіл Жеребки, Галущинці, Камʼянки, Хмелиська та ветеранська команда з Скалатської громади.
Змагалися не лише команди дорослих, а і дітей.

Серед дитячих команд призове перше місце здобула команда села Камʼянки, друге – Галущинець, почесне третє команда села Жеребки.

Серед дорослих призове перше місце виборола команда села Хмелиська, другими стали господарі поля – команда села Жеребки, третіми команда футболістів з села Камʼянки.

Всі учасники змагань отримали нагороди, переможці отримали кубки та медалі, а також призи у вигляді нових мʼячів.

Крім того, організаторами змагань було визначено номінації «Кращий воротар», «Кращий футболіст», «Кращий бомбардир» і відповідно проведено нагородження.

Ми дякуємо Богу за сприятливий час та людей, які хотіли послужити та в такий спосіб допомогти нашим мужнім та не втомним воїнам, які боронять нас, наші родини та сімʼї, відстоюючи незалежність та соборність рідної країни.

Спільними зусиллями, злагодженою організацією, мотивацією та бажанням бути корисним всіма учасниками заходу було зібрано 55 тисяч гривень, які будуть спрямовані на підтримку Збройних Сил України!