Благодійними заходами на підтримку ЗСУ Шумська громада відзначила День молоді. На площі Героїв Майдану стартував велопробіг, який був спрямований на пізнання історії рідного краю. Учасники проїхали до першої зупинки – краєзнавчого музею, у якому директор закладу Колесник Лариса провела екскурсію.

Наступною локацією був парк «Соснина», у якому велосипедисти долучилися до відкриття туристичного маршруту «Окольне місто» (Старий Шумськ). Цьогоріч нашому місту виповнюється 875 років з часу першої писемної літописної згадки.

Шумськ був найбільшим у південній Погорині, на місці парку «Соснина» знаходилося його давнє городище. На південь від окольного міста досі стоїть кам’яний чотирираменний хрест, в народі названий «Білим», датований ХІІІ ст.

Також на завершення дня у міському парку був організований «Арт-пікнік» для активної молоді та Молодіжної ради. Провели кінопоказ під відкритим небом документального фільму «Життя на межі» про російсько-українську війну, який для перегляду надав Кіноклуб. Всеукраїнська мережа.

День був насичений позитивними емоціями, переглядайте фото та шукайте себе на світлинах.