За публічного обвинувачення прокурорів Тернопільської обласної прокуратури суд визнав жительку Запорізької області винуватою за колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Її заочно засуджено до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах України, органах державної влади, органах місцевого самоврядування та в органах, що надають публічні послуги, строком на 15 років з конфіскацією майна.

Прокурор довів, що засуджена у липні 2022 року, перебуваючи на тимчасово окупованій території селища Кам’янка Пологівського району Запорізької області, погодилася співпрацювати з окупаційною адміністрацією рф та добровільно обійняла посаду так званого начальника відділу з питань соціального захисту населення «Куйбышевской военно-гражданской администрации». Обвинувачена підшуковувала, спонукала та залучала до співпраці з окупаційною владою місцевих жителів, проводила оформлення та видачу російської соціальної допомоги мешканцям окупованих територій Запорізької області.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчим відділом Управління СБ України в Тернопільській області.

Початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дати затримання засудженої.