Наша землячка, співачка і телеведуча, народна артистка України Оксана Пекун до Дня Незалежності нашої держави нагороджена медаллю «Богдана Хмельницького». Як відомо, таку загальноукраїнську відзнаку з особливим статусом започатковано  з метою сприяння розвитку громадянської свідомості та плекання патріотизму для нагородження за громадянську мужність, патріотизм, громадську активність та самовідданість, спрямовані на об’єднання громадян України у прагненні суверенності та розвитку держави.

Відтак, згідно розпорядження профспілки Кабінету міністрів України (Наказ №08 від 24 серпня 2024 року), за видатні заслуги та наполегливу працю, сумлінне та бездоганне служіння українському народу, спрямовані на розвиток та утвердження сувернітету держави та з нагоди Дня незалежності України медаллю «Богдана Хмельницького»  нагороджена народна артистка України  Оксана Пекун.

Вручення нагороди відбулось під час урочистих заходів до Дня незалежності на теренах Бучацького району Тернопільської області.

Оксана Пекун з початку повномасштабного вторгнення брала участь у десятках благодійних концертів як на території України, так і в європейських державах. Співачка вважає своїм обовʼязком наближати ПЕРЕМОГУ за допомогою своєї активної мистецької діяльності.

Як розповіла Оксана Пекун: «У важкі для держави часи, артист ніколи не може залишатися осторонь подій, що відбуваються. І якщо йде війна, то найефективніша зброя, якою він може допомогти, – це пісня. Саме тому я постійно на сцені, виступаючи як для військових, так і для цивільних. Цього літа з концертами побувала у різних куточках нашої держави – на Одещині, Херсонщині, Київщині. До сліз щемко бачити очі людей в залі під час виступів, таку вони випромінюють вдячність, підтримку, любов. Хочеться всіх обійняти, сказати якісь обнадійливі теплі слова. В такі моменти виручає пісня – народна, така, як, наприклад, «Козачка», чи патріотична, як скажімо, «За любов і волю». А виступати для наших хлопців – це особливе завдання, особлива відповідальність. Для них хочеться співати про любов і дім, про коханих, які їх чекають. Тоді від самого серця лунають пісні «Дві хмари», «Доля доленька» і навіть одна з моїх найулюбленіших – «Кав’ярня кохання» набуває зовсім іншого змісту. Тому медаль «Богдана Хмельницького» для мене надзвичайно важлива, адже є свідченням визнання моєї творчої праці і моєї громадянської позиції водночас».

Фото з особистого архіву Оксани Пекун.

Від admin2