Відзначення Дня Незалежності України у Шумській громаді пройшло з молитвою у храмах та біля пам’ятних знаків у різних населених пунктах. 33 роки тому наша держава обрала шлях свободи, наша нація здобула право самостійно визначати свою долю у власній країні.

На площі Героїв Майдану у Шумську відбувся молитовний захід «Господь у серці України!». Священнослужителі різних конфесій спільно помолилися за полеглих, безвісти зниклих захисників, полонених та за військовослужбовців нашої громади, які мужньо стоять на захисті держави.

На площі на мольбертах були розміщені світлини родин полеглих земляків із пам’ятною річчю для сім’ї (прапором, нагородами, військовим одягом). Також були фото зниклих безвісти бійців та тих, хто перебуває у полоні. Протягом тижня до 30 серпня буде можливість у мешканців громади оглянути світлини, а потім їх передадуть родинам захисників.

Катерина Ожоганич, голова ГО «Об’єднання родин загиблих Героїв Шумської громади», привітала присутніх із найважливішим державним святом. Днем, у який ми маємо нагадувати собі про ціну, яку наша нація платить щодня, для того, щоб ми могли жити у своїй державі.

На захід завітав керівник відділу цивільно-військового співробітництва 3-ї окремої штурмової бригади Вадим Кудіяров, який вручив очільнику громади Вадим Боярський подяку Шумській громаді за вагомий внесок у підвищення боєздатності підрозділу.

Захід завершився вшануванням подвигу наших Героїв, які поклали життя у боротьбі, хвилиною мовчання та покладанням квітів до Алеї пам’яті. Наприкінці присутні спільно виконали духовний гімн «Молитва за Україну».