Співробітники Служби безпеки України та Національної поліції викрили масштабну схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України. Організаторкою злочинної групи виявилася 52-річна жителька Чорткова.

Жінка розробила хитромудру схему, за якою пропонувала чоловікам призовного віку укласти фіктивні шлюби з жінками з інвалідністю. Завдяки такому “шлюбу”, чоловіки могли виїхати за кордон як супроводжуючі осіб з інвалідністю. Після перетину кордону “молодята” розлучалися, а жінка з інвалідністю поверталася в Україну.

Вартість таких “послуг” могла сягати кількох тисяч доларів. За попередніми даними, за допомогою цієї схеми вже вдалося незаконно вивезти за кордон щонайменше одного чоловіка.

Слідчі дії тривають. Фігурантка справи затримана, їй оголошено підозру за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України (сприяння вчиненню незаконного переправлення осіб через державний кордон України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Правоохоронці закликають громадян бути пильними та повідомляти про будь-які факти незаконної діяльності.