У місті Бучачі сталася неприємна пригода: місцевий мешканець виявив зникнення свого мобільного телефону. Заявник звернувся до поліції, повідомивши, що гаджет зник з його помешкання.

Під час оперативно-розшукових заходів співробітники кримінальної поліції Бучацького відділення поліції встановили особу, причетну до крадіжки. Нею виявилася 41-річна жителька міста, яка була знайома з потерпілим.

За даними слідства, жінка, скориставшись довірою потерпілого, проникла до його помешкання та, непомітно для господаря, викрала мобільний телефон. З метою приховати сліди злочину, вона збула викрадений гаджет у місцевому ломбарді.

Слідчими Бучацького районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Тернопільській області за цим фактом розпочато досудове розслідування за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану).

За вчинене злочин жінці загрожує до 8 років позбавлення волі. Наразі тривають слідчі дії, спрямовані на збір доказів та встановлення всіх обставин події.